IMPLANTATI U SPLITU

Sigurnom alternativom konvencionalnoj zamjeni zuba

Trodimenzionalno planiranje putem računala moguće je pomoću digitalnog volumenskog tomografa (DVT). Primjenjuje se prije određenih stomatoloških zahvata, primjerice prije implantacije. Uz pomoć digitalne volumenske tomografije izrađuje se nekoliko slika presjeka čeljusti, što u konačnici rezultira trodimenzionalnom slikom. 3D slika pruža precizne prikaze anatomskih struktura čeljusti i stoga je puno preciznija od konvencionalnih dvodimenzionalnih slika. Stomatolog može točno vidjeti gdje kost ima dovoljnu gustoću i visinu i kuda prolazi mandibularni živac. Položaj implantata tako se može vrlo precizno odrediti.

Što je zubni implantat?

Implantati su umjetni korijeni zuba koji su usidreni u čeljusnoj kosti. Na njih se mogu pričvrstiti pojedinačne krunice, mostovi ili proteze čiji su oblik i boja prilagođeni ostalim zubima. Kombinacijom postignute funkcije i izgleda moguće je ponovno postići zadovoljstvo vlastitim zubima.

Čak i kod potpuno bezubih čeljusti, implantatima se može vratiti funkcija i estetika. Vaš će stomatolog znati je li stanje čeljusti prikladno za implantate ili treba prethodno tretirati kost.

Radi više estetike moguće je koristiti cirkonijeve abutmente. Abutment je dio koji strši iz zubnog mesa i koji se vijcima pričvrsti na implantat te se potom na njega stavlja krunica. Cirkon nudi prednost više estetike i uglavnom se koristi u prednjem dijelu.

Radi više estetike moguće je koristiti cirkonijeve abutmente. Abutment je dio koji strši iz zubnog mesa i koji se vijcima pričvrsti na implantat te se potom na njega stavlja krunica. Cirkon nudi prednost više estetike i uglavnom se koristi u prednjem dijelu.

Koje su prednosti zubnog implantata?

Previous slide
Next slide

Dobrobit i kvaliteta života

Zdravi zubi važan su dio kvalitete života. Zadovoljstvo oralnim zdravljem značajno ovisi o tome možete li energično žvakati i piti bez problema te jeste li sposobni jasno govoriti ili konstantno skrivate svoj osmijeh. Vaš će stomatolog stoga upotrijebiti sve svoje vještine kako bi vratio prirodnu funkciju i izgled vaših zuba u prvobitno stanje. Suvremena stomatologija nudi razne mogućnosti kako bi se to postiglo. Implantacija umjetnih korijena zuba izrađenih od titana osigurava izvrsne rezultate.

Peri-implantitis

U pacijenata koji imaju implantate već duže vrijeme može doći do upale područja oko implantata. Ova je bolest poznata kao peri-implantitis i slična je parodontitisu, koji se može javiti i u prirodnim zubima. Periimplantitis je povezan s upalom i regresijom sluznice i kosti oko jednog ili više implantata. Preliminarna faza peri-implantitisa je mukozitis, upala sluznice koja okružuje vrat implantata. Naslage plaka na implantatima prvenstveno su odgovorne za ovaj upalni proces. Ukazuju na neadekvatnu oralnu higijenu. Simptomi poput slatkaste halitoze, krvarenja zubnog mesa, povlačenja zubnog mesa ili boli prilikom pranja zuba u području implantata mogu ukazivati ​​na peri-implantitis. Ako se ne liječi, peri-implantitis neizbježno dovodi do gubitka implantata. Stoga su redoviti pregledi u našoj ordinaciji i temeljita njega zuba od velike važnosti. U ranoj fazi, uz ciljanu terapiju i profesionalno čišćenje implantata, upala se može zaustaviti i dugoročno spriječiti njenu progresiju u kosti.