ALL-ON-4 - FIKSNI ZUBI U JEDNOM DANU

Fiksne protetske nadomjeske na implantatima možemo opisati kao evoluciju kad uzmemo u obzir da nije tako davno mobilna potpuna proteza bila jedino rješenje za sanaciju bezubosti.

Protetske konstrukcije na zubnim implantatima izgledaju puno prirodnije i pacijentima pružaju značajno bolji osjećaj od potpunih proteza. Samim tim su pacijenti puno zadovoljniji izrađenim protetskim nadomjeskom. Ako proteza ne sjedi ispravno na ležištu, može izazvati crvenilo i upalu. Zbog nepčane ploče u gornjoj čeljusti, mnoge stvari više nemaju okus kao prije, a govor je otežan.

Danas moderna stomatologija ide i korak dalje. Pacijenti s gubitkom zuba mogu se ponovno vedro nasmiješiti i pravilno gristi nakon samo jednog dana liječenja. U to se možete uvjeriti u našoj praksi. Kroz redovite edukacije i dugogodišnje iskustvo nudimo tretmane na najvišoj razini i najnoviju tehnologiju.

Kako postupak funkcionira?

Protetsku konstrukciju nose četiri do šest implantata po čeljusti. Bočni implantati umetnuti su pod kutom od 30 stupnjeva. Zbog nagiba, implantati se međusobno podupiru i stabiliziraju te tako osiguravaju dovoljnu stabilnost sa samo nekoliko implantata. Za razliku od potpune proteze, nepce ostaje slobodno. Ova metoda liječenja ne utječe na osjetni živac u donjoj čeljusti ili maksilarni sinus u gornjoj čeljusti. Privremene proteze čvrsto se pričvršćuju na korijene umjetnih zuba i odmah osiguravaju maksimalno učvršćenje. Završni protetski nadomjestak nudi još bolju prilagodbu i estetiku. Implantat se može opteretiti konačnom protetskom suprastrukturom nakon tri do četiri mjeseca.

Za koje pacijente se preporuča ovaj postupak?

Gubitak zuba može imati razne uzroke i javlja se kod starijih, ali i mlađih ljudi. Bilo nakon nesreće ili nakon godina nezapaženog parodontitisa, zubi ispadaju i velik dio kvalitete života se gubi. Svatko tko želi zamijeniti mobilne proteze za fiksne, to može dobiti ovim postupkom. Možete se opet nasmiješiti, govoriti i gristi snažno. Budući da se cjelokupno liječenje provodi u samo jednom danu, to također nudi velike prednosti pacijentima s tjeskobom. Postupak je također moguć za pacijente koji pate od dijabetesa, osteoporoze i drugih prethodnih bolesti. Unaprijed ćemo razjasniti s Vama nakon detaljne anamneze je li u Vašem slučaju preporučljivo provesti terapiju implantatima.

Sve prednosti ukratko:

Kako točno ide liječenje?

Prije operacije provodimo detaljno savjetovanje i informiranje. Detaljno ćemo razgovarati s Vama o postupku i izraditi plan liječenja i troškova. Uz pomoć 3D rendgenskih zraka analiziramo sve mogućnosti terapije s obzirom na Vaše oralno stanje te odredimo visinu i širinu čeljusne kosti. U drugom koraku uklanjamo postojeće zube koje više ne vrijedi čuvati, a zatim ugrađujemo četiri do šest implantata u svaku bezubu čeljust. Na kraju terapije dobit ćete trajno rješenje bezubosti. Tijekom cijelog tretmana osiguravamo da se ugodno osjećate s nama. Stomatolog, zubni tehničar i asistenti već godinama čine uigrani tim te Vam osiguravamo siguran i bezbolan postupak.

Nakon uspješnog liječenja, ne biste trebali zanemariti naknadnu njegu. To zahtijeva temeljitu oralnu higijenu i njegu protetskih nadomjestaka na implantatima kao i redovite kontrole kod stomatologa. Nakon završetka terapije poželjno je obaviti pregled svakih šest mjeseci, uključujući uklanjanje kamenca i profesionalno čišćenje zuba.