3D DIJAGNOSTIKA IMPLANTATA

TRODIMENZIONALNO PLANIRANJE

Trodimenzionalno planiranje putem računala moguće je pomoću digitalnog volumenskog tomografa (DVT). Primjenjuje se prije određenih stomatoloških zahvata, primjerice prije implantacije. Uz pomoć digitalne volumenske tomografije izrađuje se nekoliko slika presjeka čeljusti, što u konačnici rezultira trodimenzionalnom slikom. 3D slika pruža precizne prikaze anatomskih struktura čeljusti i stoga je puno preciznija od konvencionalnih dvodimenzionalnih slika. Stomatolog može točno vidjeti gdje kost ima dovoljnu gustoću i visinu i kuda prolazi mandibularni živac. Položaj implantata tako se može vrlo precizno odrediti.

kirurški tim-dental-studio-burow

MINIMALNO INVAZIVNA UGRADNJA IMPLANTATA

3D dijagnostika omogućava minimalno invazivan postupak - bez skalpela

Stomatologija je posljednjih godina postigla iznimni napredak. Razvoj implantologije omogućava rješavanje najsloženijih dentalnih problema. Jasan nam je cilj: kirurški zahvat izvesti što nježnije i sigurnije. Nakon ovog postupka pacijenti mogu normalno funkcionirati jer su upale, otekline i bolovi u rani znatno rjeđi nego kod uobičajenog liječenja.

Za razliku od klasične implantologije (kod koje se na zubnom mesu rade rezovi, a malene rupe se prepariraju u kosti kako bi se izložilo područje koje se tretira) minimalno invazivna implantologija često se može koristiti bez skalpela. Osnova za to je 3D dijagnostika putem računalne navigacije koja se unaprijed provede. Na temelju preciznih podataka, implantati se mogu postaviti u pojedinačnu strukturu čeljusti pacijenta s milimetarskom preciznošću pomoću 3D printane šablone za implantaciju. Tkivo i živci su optimalno pošteđeni te je cijeljenje puno brže.

U slučaju mini implantata, oni se postave izravno kroz zubno meso pomoću male rupice. Opskrba mini implantatima zahtjeva minimalni kirurški napor. Naročito je pogodan za starije pacijente kod kojih velika operacija više nije opcija.

Prednosti minimalno invazivne tehnologije implantacije: